Реєструйся на Ужгородському велосипедному форумі та опиши свій велосипед, свої поїздки, подорожі та тренування. ---РЕЄСТРАЦІЯ---
Не можеш увійти? Проблеми з паролем чи іменем користувача? Напиши листа адміну і проблема буде вирішена!!! Інструкції тут.


Рух на велосипеді у темну пору доби

Тут потрібно писати теми, що стосуються безпеки руху на велосипеді, взаємовідносин учасників дорожнього руху, правил дорожнього руху, інцидентів на дорогах. У проекції на Ужгород та Закарпаття. Також загально український та світовий досвід.

Рух на велосипеді у темну пору доби

Повідомлення Master General » Суб вересня 22, 2012 9:45 am

Основними моментами при пересуванні на велосипеді в темну пору доби по нашому супер євро-місту Ужгороду та його околицям є освітлення і виділення велосипеда.
Так необхідним мінімумом згідно правил дорожнього руху:
1. Світлоповертачі на колесах, спереду та ззаду.
2. Ліхтарі спереду та ззаду.

Але цього є недостатньо. В першу чергу стосується ліхтарів. Нещасні ліхтарики за 20-30 гривень не здатні достатньо позначити велосипедиста в темну пори доби особливо коли водія сліпить зустрічна машина. Тому необхідні додаткові заходи:
1. Світлий одяг і шолом
2. Світлоповертаючі елементи на рюкзаку (при покупці звертайте на це увагу) та на одязі. Спеціальний світлоповертаючий жилет як у міліцішт. Він нічго не важить закинутий разом з камерою та іншим мотлохом в рюкзак. Зате вас видно щонайменше з в два рази більшої відстані.
3. Закріплення декількох задніх ліхтарів. Оскільки діодні ліхтарі мають вузький пучок свічення то чим їх більше тим краще. Хоча на мою найкращим методом є використання потужного діода (5-10Вт Cree XPG R5, XML T6, XML U2) із червоним світофільтром і відповідним розсіювачем. Це можна зробити з ліхтаря на акумуляторах.
4. Фронтальне світло має світити достатньо щоб ви бачили люки і щоб машини бачили вас і не гнали в лоб при обгонах і так далі. Для фронтального світла потрібен ліхтар з потужним діодом не менше 10 Вт (Cree XML T6, XML U2). Наразі я використовую один ліхтар RQ07 з діодом Cree XML U2. Не раз він своїм світлом рятував мене від люків, дибільних машин та іншого. Є абсолютно нечутливим до дощу - спокійно можна їхати в лівень.
5. Світлоповертачі на педалях - у світлі фар автомобіля вони виділяються найбільш сильно через їх рухи і постійну зміну кута нахилу. Як автомобіліст заявляю це один з найкращих орієнтирів. Він добрий тому, що рухається і цим самим звертає увагу. Тож при виборі педалей звертайте на це увагу. Навіть контактні педалі випускаються з сітлоповертачами.

Теги: Ужгород, велсипед, Закарпаття, освітлення, світлоповертач, діод, Cree, XML U2, XML T6, педалі, ліхтарі, жилет
Теги: велосипед Ужгород велосипедист, Закарпаття, здоров'я, спорт, купити велосипед, продати велосипед
Аватар користувача
Master General
Адміністратор сайту
Адміністратор сайту
 
Повідомлень: 1927
З нами з: Суб липня 23, 2011 1:04 pm
Звідки: Ужгород
Велосипед: Cube Sting 140 Pro 29, ММВЗ АИ

Повернутись до Безпека руху і велосипед

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Усі права захищено. Ужгород 2010-2014. Master General.

cron