Реєструйся на Ужгородському велосипедному форумі та опиши свій велосипед, свої поїздки, подорожі та тренування. ---РЕЄСТРАЦІЯ---
Не можеш увійти? Проблеми з паролем чи іменем користувача? Напиши листа адміну і проблема буде вирішена!!! Інструкції тут.
Я уже дуже багато раз падав у шоломі і без, і не бився головою, інстинкт самозбереження голову старається відвести від удару мені здається (хоча сто процентів є ситуації коли головою тріскаються). А от від випадкового удару об гілку пару раз спасало, хоча без шльома я би мабуть ту гілку і не зачепив головою общем тук-тук-тук по дереву, краще не попадати нічим і нікуди. Але є один нюанс, вірогідність вдаритися головою дуже мала, але якщо це таки це станеться, то вірогідність залишитися неушкодженим без шолома майже нульова, навіть струс мозку це майже місяць у ліжку і дуже тривала реабілітація з можливими невідворотними ускладненнями. А це найменше, що може статися при ударі головою об щось на швидкості. Плюс козирьок шолома вберігає від попадання дощу на окуляри, аеродинамічний потік в шоломі частково відводить пісок, комах від обличчя, на шолом можна закріпити камеру і зняти круте відео )))
Это если есть такой инстинкт, то ладно, а есть товарищи напрочь лишены его, оно им надо на горьком опыте узнать? Хоть сам не пользуюсь ибо падал дофига и падать научился, голова не страдает. Но вот на лыжах бывало падал так что ничего ты не поделаешь, летиш задом к примеру, с высоты, и ничего поделать не можешь хоть так хочется))) То лыжи, а если машина рядом, столб и т.п.